Постинг
30.01.2019 18:15 -
Кисело зеле на фурна
Автор: thestone
Категория: Рецепти
Прочетен: 1796 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.02.2019 10:00
Прочетен: 1796 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 01.02.2019 10:00
Зимния сезон се свързва с много деликатеси и един от тях е кисело зеле с месце, запечено на фурна.
Нужно ни е - 1 кисела зелка
шарено месо - около 400 грама
свинска мас - 2 лъжици
лук - малка глава
праз - половин стъбло
подправки на вкус - индийско орехче, вегета, червен пипер, черен пипер.
Нарязваме месото на хапки, поставяме го в тавата, където ще печем, добавяме свинската мас и на котлона запържваме. Държи се, докато месцето се запечата добре от всички страни, добавяме червен пипер на вкус - киселото зеле добре поема мазнина и червен пипер, запържваме още минутка, като разбъркваме добре. Нарязаното на ситно зеле, праз и лук добавяме към месото, разбъркваме и оставяме на котлона за около 15-20 минути, за да омекне зелето. Добавяме останалите подправки, като сол обикновено не се слага, защото селето е осолено вече. Сипваме малко зелева чорба и вода, така че да е на нивото на зелето, не е нужно да го покрива. По желание може и червено вино и запичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се около 40 минути. Според вкуса ви може към края да засилите малко фурната отгоре, така че да се поизпече добре зелето.
С чесън и червено вино е добро средство срещу вирусите.
Да ви е сладко!
Нужно ни е - 1 кисела зелка
шарено месо - около 400 грама
свинска мас - 2 лъжици
лук - малка глава
праз - половин стъбло
подправки на вкус - индийско орехче, вегета, червен пипер, черен пипер.
Нарязваме месото на хапки, поставяме го в тавата, където ще печем, добавяме свинската мас и на котлона запържваме. Държи се, докато месцето се запечата добре от всички страни, добавяме червен пипер на вкус - киселото зеле добре поема мазнина и червен пипер, запържваме още минутка, като разбъркваме добре. Нарязаното на ситно зеле, праз и лук добавяме към месото, разбъркваме и оставяме на котлона за около 15-20 минути, за да омекне зелето. Добавяме останалите подправки, като сол обикновено не се слага, защото селето е осолено вече. Сипваме малко зелева чорба и вода, така че да е на нивото на зелето, не е нужно да го покрива. По желание може и червено вино и запичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се около 40 минути. Според вкуса ви може към края да засилите малко фурната отгоре, така че да се поизпече добре зелето.
С чесън и червено вино е добро средство срещу вирусите.
Да ви е сладко!
Тагове:
Планиране към Камен Дел Витоша
Путин настоява Донецка област да бъде пр...
ПЕЙЗАЖ 862 с връх МАРАГИДИК
Путин настоява Донецка област да бъде пр...
ПЕЙЗАЖ 862 с връх МАРАГИДИК
Няма коментари