Моят блог в Blog.bg
Постинги в блога от Януари, 2019 г.
30.01.2019 18:15 -
Кисело зеле на фурна
Зимния сезон се свързва с много деликатеси и един от тях е кисело зеле с месце, запечено на фурна.
Нужно ни е - 1 кисела зелка
шарено месо - около 400 грама
Нужно ни е - 1 кисела зелка
шарено месо - около 400 грама
29.01.2019 13:31 -
Антоан дьо Сент-Екзюпери цитати
Авторът на "Малкия принц" ще остане в историята с невероятните си мисли:
" Ние не наследяваме земята от нашите родители, а я вземаме назаем от нашите деца."
"Вървиш ли право пред себе си, няма да отидеш много далече."
" Ние не наследяваме земята от нашите родители, а я вземаме назаем от нашите деца."
"Вървиш ли право пред себе си, няма да отидеш много далече."
28.01.2019 13:23 -
Притча за молитвата
Един човек се изгубил в пустинята, но след три дена успял да се прибере. Приятелите му го заразпитвали какво е преживял.
- Минах през толкова мъки, страхове, че накрая отправих молитва към Бог да ми помогне!
Приятелите попитали:
- Минах през толкова мъки, страхове, че накрая отправих молитва към Бог да ми помогне!
Приятелите попитали:
23.01.2019 13:08 -
Притча
Веднъж Учителя задал следната гатанка:
- На брега на едно езеро стояли три жаби, една от тях решила да скочи във водата. Колко жаби са останали на брега?
Учениците се спогледали, усмихнали се от очевидно лесния отговор. Но един от тях изпр...
- На брега на едно езеро стояли три жаби, една от тях решила да скочи във водата. Колко жаби са останали на брега?
Учениците се спогледали, усмихнали се от очевидно лесния отговор. Но един от тях изпр...
21.01.2019 15:39 -
Пържоли от конско месо на тиган
Макар и не толкова популярно, конското месо е много полезно за организма. начините на приготвяне са много, но лично аз предпочитам да е на тиган, като ползвам оребрен такъв.
Месото, което ползвам е от бут, добре изчистено. Самото конско м...
Месото, което ползвам е от бут, добре изчистено. Самото конско м...
17.01.2019 15:53 -
Сланина за зимата
Сланината си е един чудесен зимен деликатес. В умерени количества е полезна, така че недейте да се лишавате от нея. Ето как си я приготвям аз:
Изкисваме я в студена вода за около 6-8 часа. Нарязваме на парчета с ширина около 10-12 см. и д...
Изкисваме я в студена вода за около 6-8 часа. Нарязваме на парчета с ширина около 10-12 см. и д...
14.01.2019 13:11 -
Зимна супа със свинско и зелева чорба
Припомням ви рецепта за една много вкусна и полезна зимна супа. Помня й вкуса, така както пра баба ми я готвеше. Идеална е за закуска след тежка вечер.
Нужно ни е:
400 грама свинско месо, да има мазничко.
Нужно ни е:
400 грама свинско месо, да има мазничко.