Постинг
22.12.2018 17:03 -
Сьомга на тиган с масло, Бри и розмарин
Сьомгата е много вкусна и полезна риба. По принцип не всички традиционни подправки за другите риби й подхождат. При нея са нужни около 2-3 подправки, не трябва да се прекалява.
Давам стъпките за приготвянето без количества, тъй като всеки сам може да се прицени според това за колко човека ще готви.
Филето от сьомга заедно с кожата го подготвяме за приготвяне, като правим няколко разреза в кожата, поръсваме със сок от лимон, сол и черен пипер на вкус. Оставяме да престои така 2 часа. В тигана сипваме малко зехтин и загряваме, когато е вече добре загрят поставяме рибата с кожата надолу, печем известно време, но не до пълна готовност от нея страна - можем да се ориентираме по месото, което започва да побелява стигайки готовност, но не трябва отгоре да се отделя бяла консистенция. Обръщаме внимателно, за да се запече и от другата страна, след около 3-4 минутки е готово и връщаме отново на страната с кожата. След като сме обърнали повторно върху парчетата риба слагаме парченце масло и отгоре лента сирене Бри и стръкче розмарин. Запичаме още 3-4 минути и вадим, като е добре първо да поставим сьомгата върху готварска хартия, за да попие мазнината.
Сервираме в чиниите, като идеална гарнитура са картофи соте или задушени зеленчуци.
Бялото вино е задължителен комплимент!
Добър апетит!
Давам стъпките за приготвянето без количества, тъй като всеки сам може да се прицени според това за колко човека ще готви.
Филето от сьомга заедно с кожата го подготвяме за приготвяне, като правим няколко разреза в кожата, поръсваме със сок от лимон, сол и черен пипер на вкус. Оставяме да престои така 2 часа. В тигана сипваме малко зехтин и загряваме, когато е вече добре загрят поставяме рибата с кожата надолу, печем известно време, но не до пълна готовност от нея страна - можем да се ориентираме по месото, което започва да побелява стигайки готовност, но не трябва отгоре да се отделя бяла консистенция. Обръщаме внимателно, за да се запече и от другата страна, след около 3-4 минутки е готово и връщаме отново на страната с кожата. След като сме обърнали повторно върху парчетата риба слагаме парченце масло и отгоре лента сирене Бри и стръкче розмарин. Запичаме още 3-4 минути и вадим, като е добре първо да поставим сьомгата върху готварска хартия, за да попие мазнината.
Сервираме в чиниите, като идеална гарнитура са картофи соте или задушени зеленчуци.
Бялото вино е задължителен комплимент!
Добър апетит!
Тагове:
Няма коментари