Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2018 17:03 - Сьомга на тиган с масло, Бри и розмарин
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сьомгата е много вкусна и полезна риба. По принцип не всички традиционни подправки за другите риби й подхождат. При нея са нужни около 2-3 подправки, не трябва да се прекалява.
Давам стъпките за приготвянето без количества, тъй като всеки сам може да се прицени според това за колко човека ще готви.

Филето от сьомга заедно с кожата го подготвяме за приготвяне, като правим няколко разреза в кожата, поръсваме със сок от лимон, сол и черен пипер на вкус. Оставяме да престои така 2 часа. В тигана сипваме малко зехтин и загряваме, когато е вече добре загрят поставяме рибата с кожата надолу, печем известно време, но не до пълна готовност от нея страна - можем да се ориентираме по месото, което започва да побелява стигайки готовност, но не трябва отгоре да се отделя бяла консистенция. Обръщаме внимателно, за да се запече и от другата страна, след около 3-4 минутки е готово и връщаме отново на страната с кожата. След като сме обърнали повторно върху парчетата риба слагаме парченце масло и отгоре лента сирене Бри и стръкче розмарин. Запичаме още 3-4 минути и вадим, като е добре първо да поставим сьомгата върху готварска хартия, за да попие мазнината.
Сервираме в чиниите, като идеална гарнитура са картофи соте или задушени зеленчуци.

Бялото вино е задължителен комплимент!

Добър апетит!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 239465
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930