Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12 15:15 - Боб с ребърца на фурна
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 614 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бобът е едно от любимите български ястия, а добавени и ребърца го правят още по-превлекателен.

Нужно ни е:
боб - 1 ч.ч.
свински ребърца, насечени на дребно, около 4-5 см.
парченце прясна сланина или свинска мас
сушена чушка, люта
морков
лук
домати
подправки - сол, черен и червен пипер, джоджен, чубрица, шарена сол

Накисваме и сваряваме до полуготовност боба. След това го отцеждаме и нареждаме в тавичка заедно с останалите продукти, Понеже няма да ползваме олио, а ще ползваме парченцата сланинка или свинска мас за мазнина, ги поставяме в тиган - ако са парчета сланинка с малко вода, на силен огън да се поразтопят и да остане мазнинка, ако е свинска мас не е нужно да се прави това, а направо я разтапяме. В нагорещената мазнинка добавяме ребърцата, като изчакваме леко да се изпекат. Когато са почти готови добавяме червен пипер и става като запръжка. Изсипваме и това в тавичката, добавяме вода - около 3-4 чаени чаши. Хубаво е да се пече на около 180-200 градуса, за около 2 часа. Аз лично зимата ползвам фурна на дърва, слагам повече вода в тавата и слагайки го около 13 часа на обед, тъкмо е готов за вечеря:) Не засилвам печката, затова трябва повече време, но точно и това прави ястието уникално.

Задължително с хубав, ръчно замесен хляб и червено вино. Зимни прекрасни моменти.



Гласувай:
2
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thestone - За да е още по-вкусно
03.12 10:55
Понеже е зимен сезон и навсякъде има хубав праз - нарязан на дребно и добавен към ястието преди печенето ще направи вкуса още по-богат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 32016
Постинги: 75
Коментари: 35
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31