Постинг
02.12.2018 15:15 -
Боб с ребърца на фурна
Бобът е едно от любимите български ястия, а добавени и ребърца го правят още по-превлекателен.
Нужно ни е:
боб - 1 ч.ч.
свински ребърца, насечени на дребно, около 4-5 см.
парченце прясна сланина или свинска мас
сушена чушка, люта
морков
лук
домати
подправки - сол, черен и червен пипер, джоджен, чубрица, шарена сол
Накисваме и сваряваме до полуготовност боба. След това го отцеждаме и нареждаме в тавичка заедно с останалите продукти, Понеже няма да ползваме олио, а ще ползваме парченцата сланинка или свинска мас за мазнина, ги поставяме в тиган - ако са парчета сланинка с малко вода, на силен огън да се поразтопят и да остане мазнинка, ако е свинска мас не е нужно да се прави това, а направо я разтапяме. В нагорещената мазнинка добавяме ребърцата, като изчакваме леко да се изпекат. Когато са почти готови добавяме червен пипер и става като запръжка. Изсипваме и това в тавичката, добавяме вода - около 3-4 чаени чаши. Хубаво е да се пече на около 180-200 градуса, за около 2 часа. Аз лично зимата ползвам фурна на дърва, слагам повече вода в тавата и слагайки го около 13 часа на обед, тъкмо е готов за вечеря:) Не засилвам печката, затова трябва повече време, но точно и това прави ястието уникално.
Задължително с хубав, ръчно замесен хляб и червено вино. Зимни прекрасни моменти.
Нужно ни е:
боб - 1 ч.ч.
свински ребърца, насечени на дребно, около 4-5 см.
парченце прясна сланина или свинска мас
сушена чушка, люта
морков
лук
домати
подправки - сол, черен и червен пипер, джоджен, чубрица, шарена сол
Накисваме и сваряваме до полуготовност боба. След това го отцеждаме и нареждаме в тавичка заедно с останалите продукти, Понеже няма да ползваме олио, а ще ползваме парченцата сланинка или свинска мас за мазнина, ги поставяме в тиган - ако са парчета сланинка с малко вода, на силен огън да се поразтопят и да остане мазнинка, ако е свинска мас не е нужно да се прави това, а направо я разтапяме. В нагорещената мазнинка добавяме ребърцата, като изчакваме леко да се изпекат. Когато са почти готови добавяме червен пипер и става като запръжка. Изсипваме и това в тавичката, добавяме вода - около 3-4 чаени чаши. Хубаво е да се пече на около 180-200 градуса, за около 2 часа. Аз лично зимата ползвам фурна на дърва, слагам повече вода в тавата и слагайки го около 13 часа на обед, тъкмо е готов за вечеря:) Не засилвам печката, затова трябва повече време, но точно и това прави ястието уникално.
Задължително с хубав, ръчно замесен хляб и червено вино. Зимни прекрасни моменти.
Тагове:
Манджа от картофи, фасул и свинско месо
ФОТОСЕПАРАТОРИ CSort - КАТАЛОГ
Вибропневмомаса ВПС ( гравитационен сепа...
ФОТОСЕПАРАТОРИ CSort - КАТАЛОГ
Вибропневмомаса ВПС ( гравитационен сепа...
Окончателно, копейки, окончателно:)
Русия: Градът обявен за извънредно полож...
Делото за геноцид над палестинците пред ...
Русия: Градът обявен за извънредно полож...
Делото за геноцид над палестинците пред ...