Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2018 16:15 - Маринована сланина в буркани
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 4724 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Зима е! Мезета за червеното вино и греяната ракия трябва да са разнообразни и вкусни. Ето една рецепта за сланина в буркан, издържа до есента, ако се съхранява на тъмно и хладно.

Нужна ни е сланина с дебелина около 3-3,5 см, може и леко шарена, с кожата.
Правим марината, за която ни е нужно: 3 литра вода, 1 кг. морска сол, черен пипер на зърна и дафинов лист /според вкуса ви/.

Сланината се нарязва на по 5-6 см по ширина и дължина според височината на буркана, но така че отгоре да остава поне 2-3 см. Ако е все още кървава може да се изкисна в студена вода за около 24 часа.
В подходящ съд за попарване завираме маринатата, докато се разтопи солта. Сланината може да се постави в кошничка за фритюрник и така да се пусне във врящата марината или пък ако нямате направо пускате парчетата, в началото маринатата ще спре да ври, но после ще заври отново със сланината в нея. След повторното завиране се изважда след не по-малко от 1 минута варене. Така правим с цялото количество сланина. След това сланината се нарежда в бурканите, като в тях можете да добавите скилидки чесън, праз, дафинов лист, според вкуса ви.
Когато поизстине маринатата се налива и тя в бурканите, така че да покрива сланината, бурканите се запечатват добре. Готова е за консумация след около 25-30 дена.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 239201
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930