Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2018 14:15 - Радомирска кавърма по стара рецепта
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 1467 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нужно ни е:
500 грама свинско шарено месо
50 грама свланина
250 грама сурова трушия - домат и пипер, камби
250 грама праз
2 клонки чубрица
супена лъжица сол

Месото се нарязва на хапки и се осолява. Оставя се да престои 20 минути. Сланината се реже на дребно и се поставя в суха тенджера, загрява се и се оставя да се разтопи и отдели мазнина. Слага се месото и се пържи на силен огън 5 минути. Периодично се разбърква, за да се зачерви от всички страни. Слагат се нарязаните домати и пипер от трушията, като са оцедени от саламурата. Задушават се 3 минути и се добавя праза. На умерен огън се задушават 10-15 минути. В края се налива 100 грама саламура от трушията, добавя се чубрицата и се задушава още малко.

Идеално зимно ястие. Добър апетит!



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 239459
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930