Постинг
26.11.2018 14:15 -
Радомирска кавърма по стара рецепта
Нужно ни е:
500 грама свинско шарено месо
50 грама свланина
250 грама сурова трушия - домат и пипер, камби
250 грама праз
2 клонки чубрица
супена лъжица сол
Месото се нарязва на хапки и се осолява. Оставя се да престои 20 минути. Сланината се реже на дребно и се поставя в суха тенджера, загрява се и се оставя да се разтопи и отдели мазнина. Слага се месото и се пържи на силен огън 5 минути. Периодично се разбърква, за да се зачерви от всички страни. Слагат се нарязаните домати и пипер от трушията, като са оцедени от саламурата. Задушават се 3 минути и се добавя праза. На умерен огън се задушават 10-15 минути. В края се налива 100 грама саламура от трушията, добавя се чубрицата и се задушава още малко.
Идеално зимно ястие. Добър апетит!
500 грама свинско шарено месо
50 грама свланина
250 грама сурова трушия - домат и пипер, камби
250 грама праз
2 клонки чубрица
супена лъжица сол
Месото се нарязва на хапки и се осолява. Оставя се да престои 20 минути. Сланината се реже на дребно и се поставя в суха тенджера, загрява се и се оставя да се разтопи и отдели мазнина. Слага се месото и се пържи на силен огън 5 минути. Периодично се разбърква, за да се зачерви от всички страни. Слагат се нарязаните домати и пипер от трушията, като са оцедени от саламурата. Задушават се 3 минути и се добавя праза. На умерен огън се задушават 10-15 минути. В края се налива 100 грама саламура от трушията, добавя се чубрицата и се задушава още малко.
Идеално зимно ястие. Добър апетит!
Римските пътища в България и съвремените...
Римските пътища в България 7
© Къде се врете бе, идиоти?!
Римските пътища в България 7
© Къде се врете бе, идиоти?!
Няма коментари