Постинг
25.11.2018 17:25 -
Сирене по шопски - шеф Токев
Една много интересна рецепта от шеф Токев за сирене по шопски, вкуса е уникален.
Нужно ни е за две порции:
праз - 1 стрък
зелен домат
прясна сланина, ако е осолен внимавайте със солта в яденето - около 200 гр
лешници - около 100 грама
сирене - хубавое е да е твърдо, качествено, 500 грама
печен пипер - 2-3 чушки
яйца - 3 броя
мед - на вкус
бутер тесто
Нарязваме на парчета сланината, зеления домат, праза на колелца, натрошаваме лешниците на парченца и започваме да пържим на умерен огън. Когато поомекнат продуктите добавяме и печения пипер, който сме нарязали на парчета. След като е готово можем да прехвърлим всичко в тавичка или ако тигана ни е подходящ за фурна оставяме всичко в него. Отгоре нарязваме на големи парчета сиренето и го нареждаме, така че да покрие повърхността. Разбиваме яйцата с малко мед, той ще компенсира леко киселия вкус от зелените домати и заливаме върху сиренето. След това с тестото покриваме отгоре добре, така че да се запечата. Всичко го печем на загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, можем да се ориентираме по тестото.
Ако сте любител на люто можете да добавите чушлета при запържването или сухи чушки преди запичането.
Вкуса е уникален.
Нужно ни е за две порции:
праз - 1 стрък
зелен домат
прясна сланина, ако е осолен внимавайте със солта в яденето - около 200 гр
лешници - около 100 грама
сирене - хубавое е да е твърдо, качествено, 500 грама
печен пипер - 2-3 чушки
яйца - 3 броя
мед - на вкус
бутер тесто
Нарязваме на парчета сланината, зеления домат, праза на колелца, натрошаваме лешниците на парченца и започваме да пържим на умерен огън. Когато поомекнат продуктите добавяме и печения пипер, който сме нарязали на парчета. След като е готово можем да прехвърлим всичко в тавичка или ако тигана ни е подходящ за фурна оставяме всичко в него. Отгоре нарязваме на големи парчета сиренето и го нареждаме, така че да покрие повърхността. Разбиваме яйцата с малко мед, той ще компенсира леко киселия вкус от зелените домати и заливаме върху сиренето. След това с тестото покриваме отгоре добре, така че да се запечата. Всичко го печем на загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, можем да се ориентираме по тестото.
Ако сте любител на люто можете да добавите чушлета при запържването или сухи чушки преди запичането.
Вкуса е уникален.
Турция от близо: - Част 3 -Анкара - Музе...
Работа, финанси, здраве и любов на Девит...
Всичко за Стевията
Работа, финанси, здраве и любов на Девит...
Всичко за Стевията
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари