Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11 10:27 - Вкусотийка - свински ребра в гювеч
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 110 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.11 12:08


Готвеното в гювеч е не само традиционно, но и много вкусно, освен това става лесно, защото не се налага да се бърка.
Какво ни е нужно:
свински ребра с месце - 500 грама
няколко картофа около 400 грама
лук две глави
два моркова
пушено топено сирене около 100 грама
домат или доматено пюре
две скилидки чесън
вино
сол, пипер, червен пипер, чубрица, шарена сол, кимион
Приготвянето:
Запичаме в тиган леко ребрата, така че да се запечатат. Нарязваме зеленчуците и подреждаме всичко в гювеча, заедно и с топеното сирене. Добяваме около две чаши вода, не е нужно много, защото не се изпарява, виното като преди това отпиваме от него, за да го усетим на вкус, а и за добро настроение, слагаме подравките и печем. Пече се на 180 градуса около 2 часа.

При поднасянето може да се гарнира с трушийка и задължително с поне чашка червено вино.

Добър апетит!



Гласувай:
3
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 22360
Постинги: 66
Коментари: 17
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930