Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2018 10:27 - Вкусотийка - свински ребра в гювеч
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.11.2018 12:08


Готвеното в гювеч е не само традиционно, но и много вкусно, освен това става лесно, защото не се налага да се бърка.
Какво ни е нужно:
свински ребра с месце - 500 грама
няколко картофа около 400 грама
лук две глави
два моркова
пушено топено сирене около 100 грама
домат или доматено пюре
две скилидки чесън
вино
сол, пипер, червен пипер, чубрица, шарена сол, кимион
Приготвянето:
Запичаме в тиган леко ребрата, така че да се запечатат. Нарязваме зеленчуците и подреждаме всичко в гювеча, заедно и с топеното сирене. Добяваме около две чаши вода, не е нужно много, защото не се изпарява, виното като преди това отпиваме от него, за да го усетим на вкус, а и за добро настроение, слагаме подравките и печем. Пече се на 180 градуса около 2 часа.

При поднасянето може да се гарнира с трушийка и задължително с поне чашка червено вино.

Добър апетит!



Гласувай:
3
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 41660
Постинги: 78
Коментари: 35
Гласове: 55
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031