Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11 11:27 - Пържен дроб
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове:
2



Това е много бързо, вкусно и полезно ястие. По същата рецепта, ако се ползва телешки или агнешки дроб се получава т.нар. Тава джигер, който е много известно и почитано ястие в Одринско.
Нужни са ни:
дроб /свински, телешки или агнешки/ - 1 кг.
царевично и пшенично брашно като се смесват 150 грама царевично и 300 грама пшенично
олио за пържене
сол
черен пипер
сода за хляб

Измиваме дроба и го нарязваме на средни парчета, а селд това го поръсваме хубаво със содата за хляб и го оставяме да престои 1 час. Това се прави, за да бухне и да е по-крехък. След това го измиваме много добре и нарязваме на тънки ивици. В съд забъркваме двата вида брашно и черния пипер, както и сол на вкус и овалваме парчетата добре от всички страни. В тиган загряваме олиото и когато е готово (можем да проверим като пуснем зрънце брашно, ако около него веднага се образуват мехурчета от цвърчене, значи е готово) започваме да пържим.
Готовият дроб се отцежда върху кухненска хартия и се сервира.
Подходяща гарнитура е пресни домати с печен пипер, картофено пюре.

Бира или червено вино са чудесен комплимент към ястието.

Добър апетит!



Гласувай:
2
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 21813
Постинги: 66
Коментари: 17
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930