Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11 14:55 - Деликатесни пилешки бутчета
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове:
1



Това е дно много приятно ястие, чието приготвяне в никакъв случай не е сложно, но отнема малко време.
Какво ни е необходимо за две порции: обезкостен пилешки бут с кожа ( според предпочитанията, може да е и филе) - 4 броя (количеството е за чревоугодници, може и 2 броя разбира се); пармезан; домашна майонеза, натурално топено сирене, кашкавал; 2 яйца; 450 мл олио; бяло вино - 1 к.ч.; подправки - сол, черен пипер, червен пипер, скилидки чесън, мащерка.
Първо приготвяме домашната майонеза. В дълбок и удобен съд (например буркан) счукваме двете яйца, които е важно да са домашни, пресни и със стайна температура. Добавяме около 400 мл олио, което трябва да имате предвид, че служи за сгъстяването на майонезата, колкото е повече, толкова по-гъста ще е, слагаме сол на вкус, половин кафена лъжичка лимонена киселина или чаена лъжичка сок от лимон (тук също е според вкуса, можете след това да добавите още). Добавяме и нарязания на парченца обелен чесън - 2 или 3 скилидки и с пасатора на ниска степен започваме да разбиваме отдолу, като бавно изтегляме нагоре. Понякога не се получава гъстота от първият път, това се дължи на това, че яйцата са много пресни или не са с подходяща температура, оставете да престои малко и опитайте отново.
Разстиламе пилешките пържоли на удобна повърхност, слагаме малко сол и черен пипер, намазваме ги с майонезата, настъргваме пармезан и кашкавал, слагаме парченца топено сирене и завиваме като палачинка. Готовото руло се нарежда в тавичка, като частта от където е вероятно да изтече пълнежа се слага нагоре, а краищата се захващат с клечки за зъби. Нареждаме всички рулца в тавата, намазваме ги отгоре отново с майонеза, тънък слой, поръсваме с червен пипер и мащерка, заливаме ги с бяло вино и олио и ги оставяме на престоят 3-4 часа. След това ги печем на умерена фурна до готовност.

Идеална гарнитура са броколи, картофи соте, картофено пюре.

Добър апетит!



Гласувай:
1
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 22352
Постинги: 66
Коментари: 17
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930