Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2018 14:55 - Деликатесни пилешки бутчета
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е дно много приятно ястие, чието приготвяне в никакъв случай не е сложно, но отнема малко време.
Какво ни е необходимо за две порции: обезкостен пилешки бут с кожа ( според предпочитанията, може да е и филе) - 4 броя (количеството е за чревоугодници, може и 2 броя разбира се); пармезан; домашна майонеза, натурално топено сирене, кашкавал; 2 яйца; 450 мл олио; бяло вино - 1 к.ч.; подправки - сол, черен пипер, червен пипер, скилидки чесън, мащерка.
Първо приготвяме домашната майонеза. В дълбок и удобен съд (например буркан) счукваме двете яйца, които е важно да са домашни, пресни и със стайна температура. Добавяме около 400 мл олио, което трябва да имате предвид, че служи за сгъстяването на майонезата, колкото е повече, толкова по-гъста ще е, слагаме сол на вкус, половин кафена лъжичка лимонена киселина или чаена лъжичка сок от лимон (тук също е според вкуса, можете след това да добавите още). Добавяме и нарязания на парченца обелен чесън - 2 или 3 скилидки и с пасатора на ниска степен започваме да разбиваме отдолу, като бавно изтегляме нагоре. Понякога не се получава гъстота от първият път, това се дължи на това, че яйцата са много пресни или не са с подходяща температура, оставете да престои малко и опитайте отново.
Разстиламе пилешките пържоли на удобна повърхност, слагаме малко сол и черен пипер, намазваме ги с майонезата, настъргваме пармезан и кашкавал, слагаме парченца топено сирене и завиваме като палачинка. Готовото руло се нарежда в тавичка, като частта от където е вероятно да изтече пълнежа се слага нагоре, а краищата се захващат с клечки за зъби. Нареждаме всички рулца в тавата, намазваме ги отгоре отново с майонеза, тънък слой, поръсваме с червен пипер и мащерка, заливаме ги с бяло вино и олио и ги оставяме на престоят 3-4 часа. След това ги печем на умерена фурна до готовност.

Идеална гарнитура са броколи, картофи соте, картофено пюре.

Добър апетит!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 239130
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930