Постинг
25.10.2018 13:52 -
Вкусотийката - свински ушенца на скара
Автор: thestone
Категория: Рецепти
Прочетен: 6659 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.10.2018 12:40
Прочетен: 6659 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 26.10.2018 12:40
Времето се захлажда и е време за глезене с изпитани български рецепти. Днес описвам едно лесно за приготвяне ястие или мезе за зимните дни. Нужни ни са 2-3 ушенца, които трябва добре да почистим. Варим ги за около 30-40 минути в подсолена вода, след това ги изваждаме да се поизстинат и да ги нарежем на жулиени.
Загряваме скарата и ги мятаме да се поопекат от двете страни, вадим ги когато са готови и ги слагаме в тенджера. Според вкуса на всеки може да се увкосят с черен и червен пипер, соев сос, лимонов сос. Хубав комплимент към тях е счукано чесънче и малко оцет.
Балканджиите ги хапват за мезе на ракийката, но са идеални за червено вино и тъмна бира.
Наздраве!
Загряваме скарата и ги мятаме да се поопекат от двете страни, вадим ги когато са готови и ги слагаме в тенджера. Според вкуса на всеки може да се увкосят с черен и червен пипер, соев сос, лимонов сос. Хубав комплимент към тях е счукано чесънче и малко оцет.
Балканджиите ги хапват за мезе на ракийката, но са идеални за червено вино и тъмна бира.
Наздраве!
Краят на света не дойде! Настъпи астроно...
Зимна, топлеща приказка
Весела и щастлива Коледа, приятели блогъ...
Зимна, топлеща приказка
Весела и щастлива Коледа, приятели блогъ...
По документи за турското робство. Защо т...
Предай нататък
САЩ провокират война срещу важен съюзник...
Предай нататък
САЩ провокират война срещу важен съюзник...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари