Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2016 11:09 - Утре е ден за размисъл
Автор: thestone Категория: Политика   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2016 11:31


Започвам с това, че нито един от двамата кандидати не е този, за който гласувах на първи тур. Признавам, че и за първи път се заслушах на дебата снощи в идеите им и изказа. За визия няма да говоря изобщо, не това е най-важното /Наполеон е бил нисък, Чърчил не е най-красивото нещо, което е можело да срещнеш, Путин си е нисък, по-красив от Бойко няма да намерим/.
Аз обаче съм твърдо решен да гласувам в неделя, както и винаги съм го правил, така че вече си избрах и кандидат. Защо ще гласувам за Ген. Радев и защо Г-жа Цачева не е за това място:
- отговориха на въпроса какво е 10-ти Ноември, като много точно отговори генерала, докато Цецка ни хвърли в някаква цветна идилия на подем, върнали сме се в Европа, някакво върховенство на закона, но не поясни за кого. Стига с това връщане в Европа и проевропейството, като причина да изберем някого! Ние трябва да знаем и имаме самочувствието, че винаги сме били в Европа, че Европа е България, че при добри политици ние можем да сме генератор на европейски идеи и насоки, а не надупен последовател на указания! Ако и новия президент ще използва тези лозунги, то баста - аз имам гордост, че съм българин и европеец и мога да живея, а и съм живял в други държави в Европа!
- някак си заучено, по устав, подсказано сякаш в ухото беше зададен въпрос към Радев от госпожа майката - роля на БСП в прехода. Защо пак по партийному? Не понасям БСП, нито СДС, нито НДСВ или която и да е друга партия, всички те имат роля в неосъществяването на прехода! Радев е издигнат от инициативен комитет, подкртепен от БСП, но не мисля, че на дебата е мястото да се хвърлят закачки по партийна принадлежност, разбирам госпожата, тя идва от така наречения Парламент, а там това работят вече много години. Как отговори генерала обаче, според мен достойно - не съм член на партията и смятам, че имат вина! Напълно, както смятам и аз! Госпожата благодари, тя не разбра достойнството на отговора.
- Тръмп! Както и пожарникарят беше казал - едно се говори по време на кампания, друго след това! В този стил отговори и Цачева, но дали все пак това не е само български стил и за мен е някак си арогантно, че те даже си го и признават публично вече -  сега да ви излъжем, обещаем, а после да ви яздим! Не знам какъв държавен глава може да бъде поредната кукла на Борисов, последните 5 години изпитвах срам от човека заемащ този пост! Цачева си го каза - Хилъри я знаем политиците, Тръмп е непознат, аз го разбрах - смениха господаря, не се знае новият как иска да му го лижем!
- Путин! Най-важното за госпожата е да го разведе из курортите и Панорамата, явно така си представя срещите на високо ниво, разходки, забава, а накрая всичко им се свежда и действат! Това е пошлост, непрофесионализъм, липса на всякаква идея за поста към който се стремиш! Какво казва генерала, най-после да чуя от политик, че за нас са важни руските пазари. Омръзна ми от русофили и фоби, искам да имаме търговски отношения, да мислим за икономиката ни, за производство и износ! Много добър отговор на Радев! Нашите политици продадоха интересите ни, по-големи и истински капиталисти и идеологически врагове на Русия заеха веднага освободените от нас пазарни позиции. Досегашният ни президент освен да лае, като кученце- помиярче, което се старае да спечели симпатия, срещу Русия друго не направи. Госпожата вижданията й стигат само до Панорамата и най-после някой поне да заяви, че там в Русия има пазари, които ние трябва да се стремим да си върнем!
- " Госпожо Цачева, да говорим за международната преса, когато вие четете ли "Файненшъл таймс"? - много добър въпрос! Ние вече имаме един политик, който чете само чужда преса, Бареков, на какъв език я прочита и как я разбира си знае само той! Как е възможно днес да имаме политици и особено кандидати за президент, които говорят само един европейски език!!!??? Български. Нали сме за Европа, не може ли поне английски да сме научили!? Та за пресата и кой какъв кандидат е, ясно се вижда от резултатите по държави - Цачева печели убедително в Турция, а Радев има повече гласове в Англия и САЩ. Как се гласува в Турция? Защо отново от там ще ни се определя бъдещето!? Даже не ми се коментират сърдечните импулси на Ердоган, но в самата страна вървят процеси, които са далеч от демокрацията и европейските практики!
- За Крим: ей, Богу, някой политик да се изкаже добре. Ние сме малка държава, никак не сме сила и някак си смешно и опасно ми се струва да скачаме с твърди позиции! Но Радев каза нещо, което почти не чувам - "Най-важният въпрос, който трябва да решаваме, това е интересите на нашите малцинства и в Крим, и в Украйна, и в Молдова!". Респект! Това е позиция! И след тази позиция другият кандидат задава въпрос за развяване на чужд флаг на наша територия! Това или е огромна тъпота или просто заучените фрази и въпроси освен, като думи са подадени и като времеви интервал, в който да се зададат и гопсожата просто й е дзънал бутона за този въпрос. Редно ли е такива въпроси да се обсъждат по време на кампания? За мен не! Това е изключително сериозен въпрос, който не може просто така да се хвърля в пространството, въпрос на отговорност е!
- Пак се връщаме към Турция, вестник "Милиет". Фактите сами говорят кой е избран там, едва ли и най-големият подръжник на Цачева не си признава, че там вотът е организиран и винаги е бил така! Срещу какво обаче тя е получила тези гласове, какво е обещано!? Редно ли е отново и отново да се продават интересите ни! Пълна неадакватност относно сърдечните терзания на Ердоган! Отговорът на Цачева, че имало реакция от човека заемащ поста външен министър на България е жалък, защото тази реакция е във Фейсбук страницата на господина! Зашеметяващо! Протестираме, заявяваме и препоръчваме категорично, но от Фейсбук страницата си! Каква държава, какъв подход, нововъведение в дипломацията, висш пилотаж, СТРАХ!!! Срам ме е! И Цецка казва някак си, колкото да убеди себе си, че е е запозната с начина по който Гърция са реагирали. И да, Турция не е готова за ЕС, а и каква Европа е Турция!? Даже преди години тя беше по-готова, а сега върви в коренно противоположна посока и то по точки, като човешки права.
- Разплака се, разчувства ни! На въпрос с какъв личен проблем би се заела, ако стане наш президент тя сподели своя! Госпожата е постъпила в БКП, работела е по партийна линия там, но видиш ли не знаела личната си драма! Сега омразата е в нея! Много са тези драми, за съжаление в историята ни има много тъмни периоди! Все пак обаче тук става въпрос за пост, който е в служба на нацията, а не на личните интереси и драми. Никак не ми се струва подходящо дебат за бъдещето на България да се превръща в "Искрено и лично", липса на професионализъм, простота, неподготвеност, неразбиране на същността на поста, това е което ми говори споделянето на тази лична история!

Най-важното е да гласуваме! Да сме народ, общество, единни! Колкото по-силно общество има, толкова по-добри кандидати за политици ще излъчваме!

Гласувайте, българи!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 239050
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930