Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2016 14:25 - Бащино писмо
Автор: thestone Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.11.2016 14:37


Здравейте момчета!

Всеки ден с вас е вълшебство и гордост! Благодаря ви! Искам да успея да ви предам всичко, което според мен е важно да знае и може един мъж, времето лети толкова бързо и не знам успявам ли. Затова реших да ви напиша това.
Вие ще растете и ставате все по-силни, но трябва да знаете, че за един мъж е важно да е добър Човек, да уважава другите за това, което са, да уважавате мнението и правото на избор на всеки. Бъдете търпеливи! По пътя си ще срещате и човешка злоба и слабост, ще се опитват да ви сломят и очернят, но вие запазете себе си и търпеливо продължавайте по своя Път.
Трябва да умеете да се надсмивате над себе си! Това не е толкова лесно, бащата е този, който трябва да ви начуи на това. Искам във всеки един момент да можете да се засмеете и да кажете: " Какво толкова, продължавам напред!", когато паднете и се ударите, когато счупите нещо, когато ви се струва, че целият свят е против вас, просто се поспрете, засмейте и си го кажете. След това продължете напред, така както ви подсказва сърцето! Трябва да имате самоирония, мои малки герои. Дори и да боли се засмейте и продължете напред, Животът не е лесен, но може да се укроти и когато удря, вие просто му се изсмейте в лицето, гордо изправени!
Отнасяйте се с почит и уважение към жените! Вие трябва с желание да помагате на мама, да се отнасяте внимателно и с уважение към всички жени, да сте галантни. Уважавайте ги, не всички го заслужават, но вие сте силни и можете да го направите! Уважавайте и ценете мама, тя заслужава! Надявам се и вие да си намерите след време такива жени, които да са ви и приятел, и съпруга, и любовница, и партньор, и изгаряща любов, и любяща майка на децата ви!
Да играете с топка, да чаках този момент да можем да ритаме заедно, да спортуваме и правим походи, да сме за риба! Надявам се да излгедаме заедно много мачове, да крещим в подкрепа на любимия отбор, да спортуваме и да ставате все по-силни, бързи и издръжливи!
Да можете да смените гумата на колата или да ремонтирате. Да виждате как от труда на ръцете ви излиза нещо. Може би не съм най-добрия майстор, но винаги знам ,че мога да се справя. Искам заедно да да направим къщички за птици, лъкове и стрели, да оправим счупената брава на вратата или да работим по някой наш си проект. Вие опознавате вече инструментите, гледате с възторг, когато успея да поправя нещо, а скоро и сами ще можете да се насладите на резултати от вашия труд.
Искам да уважавате! Уважавайте хората, майката, баби и дядовци, правилата, границите, връзките! Знам, че най-добре това ще го научите следвайки моя пример. Уважавайте, деца, всичко и малката тревичка, и мравката и животните, природата. Стъпвайте по тази земя гордо, но и с уважение и грижа към нея! Майка ви е жена пред която ние и тримата трябва да стоим на колене, защото много малко достойни за това хора и причини ще срещнете в живота!
Бъдете верни! Не предавайте близките си, приятелите, идеалите си и вярата си! На вас трябва да може да се разчита! Истинският мъж не предава и държи на думата си! Ние мъжете, не плямпаме празни приказки и стоим зад думите си!
Плачете! Истинските мъже плачат, момчетата също! Не е срамно, научете се да преодолявате проблемите, като се борите с тях, а не като ги прикривате! Аз също плача, но от това ти олеква и когато погледа ти се проясни от сълзите вече виждаш решението и тръгваш напред!
Трябва да можете да готвите! Това е полезно и приятно, чудесно е да можеш да сготвиш една чудесна манджа. Научете се да чувствате кога какво трябва да се добави. Запомнете - в дома няма мъжко и женско задължение, всичко е общо и се прави, за да радва всички. Когато имате до себе си жена я впечатлявайте със способностите си, а не я карайте да е длъжна да ви нахрани. Когато сте далеч вече от дома се глезете сами, не чакайте мама да ви наготви, а поканете мама на приготвена от вас вечеря!
Научете се да водите разговори! Четете, интересувайте се по различни теми. Запомнете, че воденето на разговор не е само да говориш, а да можеш да слушаш! Изслушвайте събеседника си, мислете и тогава говорете и вие. Позволявайте си да влизате в спор, но не за да го спечелите непременно, а за да достигнете до истината. Бъдете любознателни, откривайте света всеки ден, ще се учудите как винаги ще има какво ново да научите.
Имайте достойнство! Истинският мъж е този с достойнство, тук няма значение възрастта. Мъжът изпълнява обещанията си, верен е на принципите си и не позволява да се подтискат слабите! Бъдете достойни мъже! Пазете слабите, уважавайте възрастните! Не унижавайте без причина, понякога се налага, но не го правете за собствено удоволствие. Вие ще растете силни и умни, знаещи и ще можете да си позволите да надделявате над останалите, но повярвайте много по-голямо е удоволствието, когато си помогнал на някого да достигне по-високо ниво, отколкото да го унизиш и смъкнеш на по-ниско. Вярвайте, че хората имаме право да сме равни, както и не мислете, че животните са просто по-ниско стоящи същества.
Не карайте, когато сте пили! Никога! Това е абсолютно забранено! Спазвайте правилата и не си мислете, че когато сте се качили в колата, надули музика, въртящи гуми сте големи пичове. Не не сте, смешни сте така! Вие сте пичове заради самите вас, а не заради това, че сте качени в купчина скъпи ламарини! Давайте предимство на пешеходна пътека, пазете хората, децата! Вие затова сте силни и смели мъже, защото можете да пазите по-слабите и възрастни! Не бързайте, а просто винаги стигайте там за където сте тръгнали, защото там ви чакат. Наслаждавайте се на пътя, разглеждайте го, учете се от него.  Помнете, че ние сме мъже и владеем пътя, колата се подчинява на нас, а не ние на нея!
Никога не се отчайвайте, момчета! В тъмнината на нощта, в самотата, мъжът се учи и чака да изгрее слънцето, а то винаги изгрява! Мъжът, когато е сам, трябва да се учи да познава себе си!
Няма да успеем да ви предпазим с мама от всички болки и разочарования! Но и не искам да го направя, защото всяка болка и разочарование ще се научите да ползвате, за да се учите и да ставате все по-силни. През огн се минава с гордо вдигната глава, пред бурята се стои прав и готов да я посрещнеш, пред опасността се стои здраво стъпил на земята, готов да захапиш при първа възможност, през проблеми се минава гордо изправил глава и с усмивка! Само пред мама, пред българското знаме и пред любимата жена /когато сте я намерили, такава, която заслужава/  се стои на колене!
Аз винаги ще съм до вас, момчета! Знам, че когато поемете своя път рядко ще се сещате да звъннете, аз също правя така с дядо ви, но винаги мисля за него, за моя баща! Ако все пак успявате да ми отделите минутка, знайте, че това ще е голям подарък за мен!
Надявам се, да съм успял да ви осигуря добро бъдеще, а ако съм се провалил - помнете, че вие със сигурност сте били обичани и винаги ще сте, вие сте желани и винаги ще сте, вие сте огромно щастие за мен и вие сте достатъчно силни, за да постигнете всичко, което си пожелаете!
Носете си с гордост имената и знайте, че аз ги изговарям с много любов и много бащина гордост, за мен те звучат велико, като имена на велики мъже, каквито ще сте!

Обичам ви!

Тати




Тагове:   писмо,   баща,   синове,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 239468
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930