Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2018 15:20 - Истини за живота
Автор: thestone Категория: Бизнес   
Прочетен: 1397 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Животът е нещо, което не можем да опишем с думи, той трябва да се живее, в това е смисъла му, но да се живее осъзнато, целенасочено, с благодарност. Хората сме различни, всеки има правото на свой избор как да живее живота и все пак е добре да се търси хармонията със заобикалящото ни и с другите хора. Заявявайки правото си да живееш живота по свой начин и избор, трябва да е ясно, че заявяваш и правото на всеки друг да прави същото с неговия си живот.
Всеки един от нас би искал да е успешен и щастлив в живота, който живее. Смятам, че за да се постигне това има едни основни правила, които са универсални като звучене и просто всеки трябва да ги пречупи през своята призма и разбиране.

1. Първата стъпка е най-трудна.
Първата стъпка към нещо, което ни би направило щастливи и успешни е предизвикателство. Началото на нещо добро е винаги най-трудно, но точно тези времена проправят пътя към величието. Бъдете силни, направете първата стъпка с вяра и пазете вярата по целия път. Помнете, че силните и смелите не са онези, на които никога не им е спирал дъха или са се разтрепервали коленете, а онези, които въпреки това са продължавали с вяра и са стигали до края.

2. Хубавите неща рядко идват бързо и лесно.
Никой не ни е обещавал живатът да е лесен, но определено си струва да го живееш, особено осъзнато. За да се постигне нещо се изисква време, търпение, усилия и вяра. Търпението е черта, която ние хората рядко притежаваме, но мислете като ловци, успешни ловци, вие сте набелязали плячката, положили сте усилия да приготвите капана и остава търпението, когато висчко около вас трябва да е спокойствие в очакване на улова. Не по-маловажно е постоянството, то е присъщо на повечето от успелите хора. Това качество ни подтиква напред, не позволявайки ни да се откажем след всеки малък или голям провал или грешка.

3. Винаги имаме по-малко контрол, отколкото ни се иска.
Единственото нещо, което можем да контролираме е начина по който реагираме на нещата. Да живеем щастлив и пълноценен живот означава да приемаме всичко тук и сега. Често се случва нещо да ни е отказано или някой да си тръгне от нас, но приемете, че това е част от плана и освобождава мястото за появата на нещо или някой, които са по-добри и подходящи за нас. Важното е да правите най-доброто на което сте способни, вярвайте, приемайте нещата, а след това се отпуснете и насладете на мисълта и представата как всичко се случва и то ще се случи. Вярвайте!

4. Рискът е част от играта живот.
Животът е риск, решения. Ако понякога не те е поне малко страх, значи не правиш нещата, както трябва. Не се тревожете за грешки и неуспехи, тревожете се за това, че даже не сте и опитали. Тревожете се за живота, който не живеете и щастието от което сте се отказали, за да живеете в зона на безопасност и комфорт. Подарете си възможността да сте един от хората, които са оцелели след множество неуспехи и грешки, но са се възстановили от тях, израстнали са и са създали истинското аз.

5. Не всеки ще ви подкрепя
Ако приемате всички обиди или клевети лично, ще бъдете обидени цял живот. както е казвал Брус Ли: " Не съм на този свят, за да отговарям на твоите очаквания, нито ти си на този свят, за да отговаряш на моите." Наистина отнема време да се научиш как да не съдиш себе си през очите на другите, но след като го научиш, света е твой! Тук сме, за да открием своя собствен живот и никога няма да бъдем щастливи или успешни, ако се опитваме да живеем според представите на някой друг. Спрете да се притеснявате какво мислят другите за вас. Не забравяйте, че единственото одобрение от което се нуждаете е вашето собствено.

6. Ще бъдете по-добре без някои хора на които държите.
Бъдете благодарни на тези, които си тръгват, защото те освобождават пространство около вас, за да дойдат други, които ви пасват повече на вас и целите ви. Подарете спокойно своето отсъствие на онези, които не оценяват вашето присъствие.

7. Не живейте в миналото, не живейте в бъдещето, живейте сега и тук.
Това всъщност е философията да живееш за мига, защото има едно време - сега. Ние често проектираме уроците и случките от миналото в бъдещето, вместо да се съсредоточим в настоящето, в мига, който е сега. Често това ни кара да вършим нещата по един и същи начин, така както сме ги правили в миналото, но да очакваме различен резултат. Така бъдещето вероятно ще се окаже ограбено от настоящето, а то от своя страна от миналото. Ние живеем често с въпросите "Ами ако...", Ами какво ще стане, ако ...", това блокира действията ни с предположения за лоши резултати, ако не спазваме определени условия и свързано с естественото ни чувство за страх пред неизвестното, каквото неизвестно е бъдещето ни. Обмисляйки всички тези варианти, на нас не ни остава време да живеем. Влаченето на миналото в настоящето ни, зациклянето върху въпросите свързани с бъдещето с "Ами ако..", "Може би..." е сигурен път към отчаяние и безизходица. Истината е в закона "Живей тук и сега!". Не отлагайте даже и неприятните неща, защото отлагайки ги, вие не знаете колко прекрасни всъщност изпускате.

8. Не отлагайте решенията.
Понякога човек не харчи толкова сили да прави нещата, колкото да реши какво да прави. Да вземеш решение понякога е болезнено, но нищо не е толкова обезсърчаващо като това никога да не вземеш. Решенията, които вземаме са изграждането на нашето Аз. Дали са правилните или не е въпроса, който ни спира често. Вземането на решение е и носене на отговорност, ето и това е сериозна спирачка, изпитваме страх и тревога от отговорност лежаща на нашите плещи. А всъщност решението просто те води на нов път, всяко взето решение ти дава по-голяма увереност, мъдрост, знание. Вземете решението сега, така както го чувствате интуитивно, не питайте другите за мнение, те не живеят вашия живот и няма как да са във вашите обувки.

9. Не казвайте "Да", когато искате да кажете "Не".
Спрете да поемате излишни ангажименти. Времето ни в живота е крайно ограничено, наистина ли смятате да го прахосвате!? Трудно е да откажете молба на близък, но помислете какво е да не я изпълните заради много поети ангажименти и то когато сте казали "да".

10. Ценете парите - не купувайте неща, от които нямате нужда.
Да, живеем в консуматорско общество, поставили сме материалното на преден план. Добре, не се лишавайте, но не се и затрупвайте. Позволете си да изпитате истинска наслада от малкото, от същественото. В никаквъ случай не отричайте парите и материалното, но ги приемайте като средство и удобство, същественото е безплатно и е в нас.

11. Не клюкарствайте и не завиждайте.
Клюката е зло, завистта слабост. Ако искате да знаете нещо за някого, питайте, не предполагайте. Задайте си въпроса в какво е смисъла да изгубиш часове в разговори зад гърба на някой, злословейки, вместо да го погледнете в очите и открито да говорите с него. Помислете дали онзи човек с успешния бизнес, къщата и колата е получил всичко просто така, дали сте готови да платите цената, за да сте на неговото място. Човек трябва да живее в своите обувки, да е благодарен и да се радва на успехите, свои и чужди. Другото убива.

12. Не запълвайте всеки момент с дейности.
Почивката е задължителна. Търсете равновесието между работа и почивка. Оставяйте си всеки ден време за почивка, време за размисъл, медитиране, време да чуете себе си. Разгонете проблемите и стреса, очакванията от ума си, бъдете себе си, слушайте се и дишайте.

13. Възпитавайте и гответе децата си добре за живота.
Бъдете добър пример, винаги говорете с тях, изслушвайте ги. Говорейки им винаги потвърждавайте ценностите и думите си с дела, в противен случай просто не ги изговаряйте. Вие трябва да сте човек, на когото може да се има доверие. Когато остареете нищо от това, което сте вършили няма да е толкова важно, както това за децата. Не носете стреса, когато се прибирате вечер. Помнете, че децата искат родителите им да са щастливи, те искат нашите усмивки. Вярвайте в тях, в техните способности, показвайте им го. Възхищавайте им се. Възнаграждавайте услията им, не интелигентността. Вечеряйте заедно, цялото семейство. Така ги възпитавате на ценности, те няма да прибягнат до зависимости. Така им създавате речник, маниери, самооценка.

Бъдете и живейте сега!



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 237332
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031